På Aktive Torsdage sidder her flittige kvinder og viser forskellige eksempler på håndarbejde. Det kan være knipling, spinding, strikning og hækling. Her bliver også vist brugen af slyngstokke. Slyngstokke kan frembringe en flettet snor, ligesom en nullerstok. Her er hele 10 måder, hvorpå du kan lave en snor eller et smalt bånd. Disse bånd blev brugt flere steder i tøjet: som forstærkning, som bindebånd, strømpebånd eller blot til pynt.
Du kan selv prøve flere slags håndarbejde, hvis du har lyst. Og vi vejleder selvfølgelig.
Selve lokalerne har en sjov historie;
Da stuehuset blev opført i 1800 var der, som nu, vinduer i hele længen, som om der var beboelse i hele længen. Ifølge brandforsikringen var det oplyst, at det som nu er ”håndarbejdsstuen” og ”det nye køkken” den gang var fårestald og lade. Det blev, i det mindste officielt, ikke færdiggjort til beboelse, for brandforsikrings præmien var mindre for en stald end for beboelse. Den første familie på gården bestod af mand, kone og 5 voksne børn, samt en enkelt ansat. Måske var resten af stuehuset plads nok til denne familie. En gammel svigermor skulle oprindeligt have været flyttet med ud, hun var på aftægt. Hun valgte at blive i Keldbylille.
I forbindelse med en modernisering omkring 1860 blev brændekomfuret installeret og der var nu flere ansatte, endog en fodermester. Den sidste del af stuehuset blev samtidig indrettet til folkestue (det er nu ”det nye køkken”) samt to – tre værelser til ansatte.