2 Liter uhomogeniseret sødmælk og 1 kop  uhomogeniseret kærnemælk varmes op til 26 grader.
Tilsæt evt. 4 dråber osteløbe.
Lad stå ved stuetemperatur i ca. 12 timer.
 
Nu har ostemassen samlet sig.
Tages op med en hulske i klæde, anbragt i et dørslag.
Står 6-8 timer mens vallen løber fra. 
(Vallen kan evt. bruges til brødbagning).
 
Ryges på rist over rør eller omvendt zinkspand som er fyldt
med halm og græs øverst.
Brændenælder kan også bruges.
Rygningen varer 5-10 minutter.
Osten vendes over på en tallerken og drysses med kommen efter behag.
 
Den fynske udgave spises på rugbrød med fedt, kommen, salt og peber.
 
Velbekomme!

Museumsgården - Skullebjergvej 15 - Keldbylille - 4780 Stege    (CVR 34 14 06 69)

 Mail: museumsgaarden@gmail.com Telefon: 20 94 40 48 (Ole Hansen)       Webmaster: Karenn Becker karenn.becker@hotmail.com

Åbningstider: 13. juni - 15. august, torsdag, fredag og søndag 11.00 - 16.00 

samt 10. august (Høstmarked), 17. oktober (Efterårsferie) og 1. december (Julemarked).

Entre: Voksne 50 kr. Børn under 18 gratis.  Grupper er velkomne alle dage fra den 9. maj til den 1. september - send os en mail.

Følg os på Facebook