2 Liter uhomogeniseret sødmælk og 1 kop  uhomogeniseret kærnemælk varmes op til 26 grader.
Tilsæt evt. 4 dråber osteløbe.
Lad stå ved stuetemperatur i ca. 12 timer.
 
Nu har ostemassen samlet sig.
Tages op med en hulske i klæde, anbragt i et dørslag.
Står 6-8 timer mens vallen løber fra. 
(Vallen kan evt. bruges til brødbagning).
 
Ryges på rist over rør eller omvendt zinkspand som er fyldt
med halm og græs øverst.
Brændenælder kan også bruges.
Rygningen varer 5-10 minutter.
Osten vendes over på en tallerken og drysses med kommen efter behag.
 
Den fynske udgave spises på rugbrød med fedt, kommen, salt og peber.
 
Velbekomme!

Museumsgården - Skullebjergvej 15 - Keldbylille - 4780 Stege    (CVR 34 14 06 69)

 Mail: museumsgaarden@gmail.com Telefon: 20 94 40 48 (Ole Hansen)       Webmaster: Karenn Becker karenn.becker@hotmail.com

Åbningstider:

Bestilt åbent 29. maj til 1. december kan man bestille en rundvisning alle dage mellem kl. 11 og kl. 16. Send en mail til museumsgaarden@gmail.com for nærmere aftale. 
Sæsonåbent 26. juni til 14. august: Åben mandag, onsdag og torsdag kl 11 til 16. Rundvisning hver dag kl. 13. Høstmarked 9. august, Efterårsmarked 16. oktober, Julemarked 30. november

Entre: Voksne 50 kr. Børn under 18 gratis.  

Følg os på Facebook